Geschreven door 18:10 Actueel, slider

Gezocht: PhD in de studie van de Christelijke mystiek (15-1, Nijmegen)

Het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen heeft een vacature voor een PhD in de studie van de Christelijke mystiek (38 uur per week).

Gezocht wordt:
Een promovendus met expertise (MA-niveau) en interesse in de studie van de christelijke mystiek. Je onderzoek zal opereren binnen het domein van de studie van de christelijke mystieke traditie. Meer specifiek zal het zich concentreren op een of twee auteurs (naar keuze) uit deze ‘mystieke canon’. Naast een door jouw gekozen specifiek onderzoeksthema, zal je dissertatie zich onder meer uiteenzetten met vragen als deze:

– Wat staat er op het spel in het betreffende mystieke oeuvre (of oeuvres), welk punt wil de betreffende auteur(s) maken binnen de spiritualiteit van zijn/haar tijd?
– Hoe draagt de studie van dit oeuvre bij tot een algemeen inzicht in de gehele mystieke traditie van het christendom, en tot een inzicht in onze hedendaagse spirituele cultuur?
– Hoe kan dit soort mystiek vruchtbaar zijn binnen een hedendaagse mystagogische context?

Het promotietraject wordt begeleid door een van de hoogleraren van het Titus Brandsma Instituut. Naast onderzoek, draag je bij aan het onderwijsprogramma (in het Nederlands) voor niet-academische doelgroepen.

Wij vragen
– Een MA in Theologie, Filosofie of Religiewetenschappen of aanverwante wetenschap.
– Een gemotiveerde interesse in de studie van de christelijke mystiek.
– Dat je vloeiend Engels en Nederlands spreekt, en vloeiend Duits en/of Frans leest.

Lees hier verder.

Bron: RU Nijmegen

(Visited 151 times, 1 visits today)
Sluiten