Geschreven door 17:04 Actueel

‘Tot aan het morgenlicht’: verzamelde gedichten van Hein Stufkens

Eindelijk is het nu zover! Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van Hein Stufkens verschijnt op 15 oktober de bundel Tot aan het morgenlicht, waarin de gedichten zijn opgenomen die hij tussen 1981 en 2021 publiceerde in maar liefst dertien dichtbundels.

Met het verschijnen van Tot aan het morgenlicht gaat een lang gekoesterde wens van Hein Stufkens en veel van zijn lezers in vervulling: het verzamelde werk op fraaie wijze in één boek ondergebracht!

De dichter als architect. Het woord als schuilplaats en ook als plek om thuis te komen.

De schrijfster Catharina Visser noemde Hein Stufkens een dichter van de troost.

Zijn gedichten zijn zo inspirerend dat ze hun weg vonden en vinden naar tal van plekken in de samenleving. Je vindt ze in ziekenhuizen, op muren, kalenderbladen en ansichtkaarten, in wandelgidsen, op rouwkaarten en grafstenen, op geboortekaartjes en huwelijksaankondigingen.

Deze toegankelijke  poëzie zorgt dat velen zich onmiddellijk aangesproken voelen en herkenning vinden in wat de dichter verwoordt. Er klinkt veel licht in door. En met speelse humor maakt de dichter ook het donker draaglijk. Hij schrijft vanuit persoonlijke ervaring, maar put ook uit zijn levenslange belangstelling voor de verschillende mystieke tradities.  

Hein Stufkens is filosoof, leraar, dichter en auteur. Hij werkte in het Hoger Onderwijs en voor radio en tv. Hij stichtte samen met zijn vrouw Brigitte het cursus- en bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Hij schreef tal van beschouwend werk op het grensvlak van spiritualiteit en psychologie en twee romans. Bij Uitgeverij Edicola verschenen van zijn hand onder meer Grondwet voor gelukVrede dichterbij en Dat heb je gedroomd.

Boekgegevens:
Auteur: Hein Stufkens | Titel: Tot aan het morgenlicht (verzamelde gedichten) | Aantal pagina’s: 463 | Prijs: € 34,95 | Uitgeverij: Edicola Publishing

Het boek is te koop via o.a. de online boekwinkel van Klooster Wittem. Bij de auteur zijn desgewenst ook gesigneerde exemplaren verkrijgbaar. In dat geval komen er verzendkosten bij. Mail voor contact met de auteur naar info@lacordelle.nl.  

Bron: Ongrond/Edicola | Foto: Josephine Heinemans

(Visited 837 times, 2 visits today)
Sluiten