Geschreven door 15:16 Boeken • Een reactie

Leestip: ‘Anam Cara – Mystiek uit de Keltische wereld’

In ‘Anam Cara’ (zielsvriend) neemt de Ierse dichter, priester en filosoof John O’Donohue u mee op reis naar het ‘Eiland van heiligen en geleerden’, waar zij hun eigen Anam Cara zullen ontdekken.

Hij onderzoekt een wereld waarin alles is vervuld van goddelijkheid: de rivieren, de heuvels, de zee en de lucht, de dieren en de planten. In een combinatie van filosofie, onderricht en spiritueel inzicht introduceert O’Donohue de spirituele nalatenschap van de oude Kelten. Hij voert zijn lezers naar een plaats waar de schikgodinnen niet worden gevreesd, waar Gods gepassioneerde kant wordt verheerlijkt en waar de mysteries van het dagelijks leven worden gevierd.

De cycli van leven en natuur naspeurend, put dit inspirerende boek uit de heilige wateren van Ierlands spirituele nalatenschap – van de Kelten en hun druïden, van de ‘imbas’ (sagen) van de rondzwervende barden en van de gewijde bronnen van de christelijke kloosters. O’Donohue onthult geheimen die ons opnieuw in verbinding brengen met de wereld om ons heen en de schatten in onze eigen ziel.

Klik hier om een gratis fragment te lezen.

Boekgegevens:
Auteur: John O’Donohue
Titel: Anam Cara – Mystiek uit de Keltische wereld’
Uitgeverij: Ten Have
ISBN: 9789025955847
Pagina’s: 238
Prijs: € 22,99
Publicatiedatum: 5 maart 2020

Om dit boek te bestellen: klik hier.

Bron: Berneboek.com

(Visited 2.038 times, 1 visits today)
Sluiten