Geschreven door 15:45 Actueel • 2 Reacties

Willigis Jäger overleden

Vanmorgen is om 9.20 uur de bekende spirituele leraar Willigis Jäger – kort na zijn 95ste verjaardag – overleden. Dat melden verschillende bronnen, waaronder Benedictushof, op Facebook.

Op Facebook is dit bericht geplaatst: “Aangezien reizen niet mogelijk is door de corona-crisis en ontmoetingen met meer dan 10 mensen in Beieren verboden zijn, zal volgens zijn wens en huidige omstandigheden zijn begrafenis plaatsvinden in de kloostergemeenschap van Münsterschwarzach.”

Willigis Jäger geldt als een van de belangrijkste spirituele leraren van onze tijd. Als benedictijnermonnik is hij diep geworteld in de mystiek-contemplatieve traditie van het westerse christendom. Om zijn ervaringen te verdiepen volgde hij een twaalfjarige zentraining. Zes jaar daarvan bracht hij door in een zencentrum in Kamakura (Japan), waar hij zen beoefende onder leiding van de bekende zenmeester Yamada Koun Roshi.

In 1981 ontving hij een leeropdracht voor zen in de Sanbo Kyodan-school. Van 1983 tot 2000 had hij de leiding van het meditatiecentrum van de abdij Münsterschwarzach in Würzburg (centrum voor contemplatie en zen, Haus St. Bendikt). Ook gaf hij meditatiecursussen buiten Duitsland, in verschillende Europese landen en in de USA.

Eerder werden diverse boeken van zijn hand gepubliceerd, eveneens gewijd aan de belangrijkste thema’s van het spirituele leven, waaronder “Suche nach dem Sinn des Lebens” (1991) en “Suche nach der Wahrheit” (1998).

Voor een overzicht van nog leverbare titels van Jäger in Nederland: klik hier.

Bron: Benedictushof/Asoka | Foto: Youtube

(Visited 1.370 times, 1 visits today)
Sluiten