Geschreven door 06:46 Actueel, slider, Verdieping • 3 Reacties

Mens, wees elkaar tot God

God wil best God zijn voor de mens, maar liever heeft zij dat de mens God is voor de mens. Of laat ik zeggen God/Liefde. Mensen kunnen elkaar tot God/Liefde zijn. Misschien is het wel onze bestemming.

Door: Wim Jansen | Foto: Wim Jansen

In deze fase van mijn leven kom ik er steeds meer achter dat mijn geliefde voor mij God/Liefde is. Altijd geweest ook. Meer dan andersom, vrees ik.

In onderstaand gedicht spreek ik haar als zodanig aan. God/Liefde zijn voor elkaar is niet altijd lief maar ook confronterend en reinigend. Liefde is de spiegel van de ziel. Bij wijze van aubade aan de liefde een nogal verhullende foto van het verliefde stel in de zomer van 1970.

Engel

Ik wist het wel zo’n beetje
maar nu weet ik het zeker:

God glanst in jou,
jij glanst in God.

Jij hebt mij dieper lief
dan ik besefte en besef.

Jij keert mij om
en schudt mij leeg.

Jij brengt mijn duister
aan het licht.

Ik weet wel iets van God,
jij bent mijn gids

als het om liefde gaat.

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Hij is emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg en was ook lange tijd werkzaam in het onderwijs, met name aan de Hogeschool Zeeland. In mei 2021 verschijnt zijn boek Brandend verlangen. Voor meer info: www.wimjansen.nu.

(Visited 471 times, 1 visits today)
Sluiten