Geschreven door 14:48 Actueel

Er is meer in ons – Leren van de mystici

Vandaag verschijnt bij uitgeverij Berne Media Er is meer in ons. Leren van de mystici van Wim Davidse.

Davidse schrijft heldere taal in een nuchtere stijl, zonder overdreven pretenties. Hij zoekt in zijn bronnen altijd naar de basale menselijke ervaring en spreekt ook vanuit zijn persoonlijke ervaring (in een apart hoofdstuk).

Dit boek beschrijft een begaanbare weg. Aan de hand van mystici uit de twintigste eeuw, mensen als Etty Hillesum en Dag Hammerskjöld, en ook met behulp van een vergelijkend onderzoek van de verschillende mystieke tradities in de wereld schetst Wim Davidse een weg langs negen merkstenen. Bij het gaan van de eigen weg kan de lezer zich oriënteren aan de hand van deze merkstenen. Aan het eind van zijn boek geeft Davidse zelfs een soort ‘reisgids’ die de lezer heel praktisch kan helpen bij het zoeken van de eigen weg.

Heel eigen aan dit boek is dat het zich niet exclusief bindt aan een bepaalde religie. In de verschillende religies, maar ook in de getuigenissen van enkele niet-gelovige mystici, ziet hij een mystieke kern, evenals overeenkomstige kenmerken van de ontwikkelingsweg van de mens. Deze weg leidt naar vervulling van ons diepste verlangen: een te worden met de kern van de werkelijkheid, die in dit boek ergens ‘een onbevattelijke omvatting’ genoemd wordt.

Een boek voor iedereen die niet meer zo tevreden is met het drukke, wat oppervlakkige leven en behoefte heeft aan verdieping. Voor mensen die op zoek zijn naar hun identiteit. Voor twintigers in een quarterlife crisis met keuzestress, voor dolende dertigers, voor zinzoekers, knip- en plakgelovigen, soloreligieuzen, posttheïsten en religieuze atheïsten. En ook voor gepensioneerden, die eindelijk kunnen toekomen aan het zoeken naar een antwoord op vragen als: waar gaat het om in het leven? Wie ben ik in wezen?

Over de auteur
Wim Davidse was werkzaam als projectleider /onderzoeker bij een economisch instituut. Dit boek is de neerslag van zijn gedegen en indringend onderzoek op het terrein van mystiek.

Klik hier voor meer informatie over dit boek of om het te bestellen.

(Visited 286 times, 1 visits today)
Sluiten