Geschreven door 06:37 Verdieping • 3 Reacties

Woorden inleveren

Wanneer ik dichter bij God kom, word ik plots tegengehouden. Ik krijg de vraag – het is meer een eis – om mijn woorden in te leveren. Ik schrik ervan op. Ik heb in mijn leven al zoveel tegen God gezegd en nu plots dit.

Door: Erik Galle | Foto: Erik Galle

‘Is dit nieuw’, vraag ik aarzelend? ‘Neen’, luidt het antwoord. Je bent nog nooit hier geweest, zo dicht bij God. Hier spelen woorden geen rol meer. Je bent in de luisterruimte terecht gekomen. Aan woorden doen we hier niet. Ik vraag nog of ik mijn woorden terugkrijg als ik terugkeer. Ik krijg een glimlach als antwoord.

Woordenloos blijven, het doet vreemd. Verdedigingsloos voel ik me. Stilte is een zee, ze omvat me helemaal. Gelieve te duiken, staat er. Ik doe het en het is of ik getrokken word naar een diepte die ik niet ken. Ik mis mijn adem niet, aankomen doe ik niet. Ik ontmoet en weet. Wat ik weet, het klopt, ik heb er geen woorden voor. Zo dicht bij God was ik nog nooit. Ik kan er niets over zeggen en tegelijk is erover zwijgen ook geen optie. Ik wil iedereen zeggen: leer duiken. Als ze me vragen waarom, dan blijf ik stom. Ik weet het, maar het is meer dan ik kan zeggen. Ik voel me vreemd en thuisgekomen tegelijk.

Erik Galle is priester, psychotherapeut en auteur. Voor meer informatie: www.erikgalle.be.     

(Visited 206 times, 1 visits today)
Sluiten