Geschreven door 11:18 Agenda

Lezing: Liefde in mystieke tradities uit Oost en West

Donderdag 28 juli geeft José van der Loop van 20 tot 21.30 uur een online lezing over liefde in de mystieke tradities uit oosterse en westerse mystieke stromingen.

In de mystieke tradities wordt liefde als weg naar eenwording met het Oneindige, het Universeel Bestaan gezien. Omdat liefde de universele helende kracht is die verbindt. In haar meest subtiele vorm is liefde niet aan iets of iemand specifiek verbonden. Zuivere Liefde ervaar je als diepe warmte en gelukzaligheid die in je hart opwelt, als je voorbij gedachten, emoties en andere versluieringen kunt gaan. Deze vorm van liefde, warmte, begrip, genegenheid geeft een voelbare subtiele innerlijke warmte-liefde-doorstroming in jezelf en gaat uit naar alles en iedereen. Het is liefde die voorbij de dualiteit gaat en door overgave en devotie leidt tot eenwording.

Mystieke Liefde vinden we terug in vele tradities en stromingen. Mystici beschrijven hun ervaringen over de innerlijke weg van Liefde naar verbinding met het goddelijk Oneindige. We vinden deze wegen naar eenwording zowel in de christelijke tradities als in de wegen van de oosterse (Vedische) wijsheidstradities. In deze lezing vertelt José je over mystiek en Liefde zowel vanuit de westerse- als oosterse tradities aan de hand van de levens en zienswijzen van mystici. En gaat ze in op hoe je je eigen bron van universele liefde in jezelf kunt ontsluieren.

Onderwerpen in deze lezing

  • Wat is mystiek?
  • Wie zijn belangrijke mystici uit Oost en West en wat zijn hun ideeën?
  • Wat is het goddelijk Oneindige of Universeel Bewustzijn volgens mystieke tradities?
  • Hoe kan je via je gevoel je éigen innerlijke bron van Liefde en gelukzaligheid bereiken en je innerlijk geraakt voelen door de Liefde die er al is?

Het is een interactieve lezing inclusief een meditatie gericht op de Liefde en het Licht in jezelf.

Over de spreker
José van der Loop verdiept zich al meer dan vijftien jaar in verschillende wijsheidstradities. Voor haar gaat het in het leven om liefde, inzicht en persoonlijke transformatie. Dat brengt ze, met een diep gevoelde bevlogenheid en enthousiasme, in de vorm van (online) lezingen en workshops.

Praktisch
Wanneer – donderdag 28 juli van 20.00 tot 21.30 uur
Waar – online via Zoom
Kosten – 15 euro per persoon
Aanmelden – via doorliefdegeraakt@gmail.com
Meer informatie: www.yogafilosofie.nl 

Bron: Ongrond

(Visited 147 times, 1 visits today)
Sluiten