Geschreven door 18:12 Actueel

Help meebouwen aan het Etty Hillesum huis in Middelburg

Het dagboek van Etty Hillesum is een van de belangrijkste nagelaten documenten uit de Tweede Wereldoorlog. Hillesum werd op 15 januari 1914 geboren in Middelburg. In haar geboortehuis komt nu het Etty Hillesum Huis.

De plannen zijn inmiddels in een vergevorderd stadium, maar er is nog veel geld nodig. De unieke kans doet zich voor om nu, in het 75e bevrijdingsjaar het verhaal en de nagelaten teksten van de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum (1914 – 1943) voor iedereen toegankelijk en tastbaar te maken vanuit het herenhuis Molenwater 77.

Verbouwing
De begane grond van het huis zal grondig verbouwd moeten worden, uiteraard zoveel mogelijk met behoud authentieke elementen. Er komt een expositieruimte waar het verhaal van Etty Hillesum en de Joodse geschiedenis van Zeeland en Middelburg gepresenteerd zullen worden. De voorkamer wordt een café annex expositieruimte.

Crowdfunding
Met 250.000 euro zou de nabije toekomst van het Etty Hillesum Huis zijn gegarandeerd, met mogelijkheden tot verdere uitbouw van de activiteiten. Daarvoor is een internationale crowdfundcampagne op Gofundme gelanceerd onder de naam: ‘Help mee het Etty Hillesumhuis te realiseren’.

De crowdfundactie is te bereiken via https://gofund.me/51ce10cb.

Bron: https://ettyhillesumhuis.nl/

(Visited 264 times, 1 visits today)
Sluiten