Geschreven door 07:28 Boeken, Verdieping • Een reactie

Bidden zonder god, kan dat wel?

Bij uitgeverij Dabar-Luyten verscheen eind oktober 2023 Een brug van fluweel – Een weg naar god-loos bidden van Meindert Boersma.

Een brug van fluweel gaat over bidden zonder god. De titel is ontleend aan het gedicht Over het gebed van Czeslaw Milosz. Wie zonder god bidt, bouwt als het ware een brug van fluweel en stelt zich open voor de oneindigheid, de tweede ruimte. En die oneindigheid stelt zich op zijn beurt open voor degene die bidt.

Bidden zonder god. Kan dat wel en wat bedoelen we daarmee? Is het niet goddeloos, onmogelijk? Het lijkt dat die gedachte wel erg kort door de bocht is en in tegendeel juist zeer inspirerend kan zijn.

In het boekje komt een aantal stromingen voorbij die ten grondslag liggen aan wat op die manier bidden kan zijn. Het wordt toegelicht aan de hand van teksten van mensen als Einstein, Spinoza, Sölle en anderen. Een dertigtal voorbeelden van god-loze gebeden laat zien hoe bidden ook zo mogelijk kan zijn.

Een Brug van fluweel is een heel persoonlijke kennismaking met deze vorm van bidden, die het moderne, meer seculiere levensgevoel honoreert. Het is een zoektocht, uitdagend en uitnodigend, voor wie tegen de grenzen van zijn of haar bid-geloof oploopt.

Boekgegevens:
Auteur: Meindert Boersma | Titel: Een brug van fluweel – Een weg naar god-loos bidden | Aantal pagina’s: 126 | Prijs: € 17,50 | Verschenen: 25 oktober 2023

Bestel dit boek nu via Ongrond: info@ongrond.nl.

Bron: Ongrond/Kloosterboekwinkel Wittem

(Visited 228 times, 1 visits today)
Sluiten