Geschreven door 11:35 Boeken

Nu verkrijgbaar: ‘Eliane – liefdeslyriek’

Eliane,
jouw naam is
poëzie…


Wim Jansen schrijft deze woorden met de pijn van een ongeneeslijke kanker in zijn lijf. Maar de liefde van zijn Eliane ervaart hij juist in deze fase als ‘het immer sprankelende levenselixer’. Hun hele halve eeuw samen heeft hij gedichten voor haar geschreven.
Sommige daarvan zijn gepubliceerd, vele niet.

Deze bundel is een selectie uit alle. Het laatste hoofdstuk bevat gedichten die geschreven of geselecteerd zijn na de aanzegging van zijn ziekte. De erotiek speelt een belangrijke rol in hun liefde en ook in Wims gedichten. Erotiek die ook altijd mystiek is.
Met deze poëziebundel, die herkenbaar maar vooral inspirerend wil zijn, dankt hij Eliane voor haar liefde.

Over de auteur
Wim Jansen (1950), dichter, schrijver en theoloog, is emeritus predikant van o.m. Vrijzinnig Middelburg en Vrijzinnig Delft. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, de meest recente: Brandend verlangen, mystiek van alledag en Twee zwervers verliefd, van pleisterplaats naar pleisterplaats, dat hij samen met Eliane schreef. Eerdere dichtbundels: Zingen aan de Styx en Kijk eens lief. Zie voor zijn andere publicaties zijn eigen website: www.wimjansen.nu.

Boekgegevens:
Auteur: Wim Jansen | Titel: Eliane – liefdeslyriek | Aantal pagina’s: 104 | Uitgeverij: Bureau Intermonde i.s.m. Wim Jansen | Prijs: € 20,- | ISBN: 978-90-9037091-0 | Verschenen: mei 2023

Boek bestellen:
Wilt u een exemplaar van deze bundel bestellen (€ 20,- incl. verzendkosten), stuur dan een mail naar Bureau Intermonde via g.idema@intermonde.nl.

Bron: Bureau Intermonde

(Visited 430 times, 1 visits today)
Sluiten