Geschreven door 18:04 Actueel, Boeken

Grenzeloos God – Integraal kijken naar God, mens en wereld

Bij uitgeverij Skandalon in Middelburg verschijnt eind mei het boek Grenzeloos God – integraal kijken naar God, mens en wereld van de Duitse theoloog Tilmann Haberer.

Over het boek
God is altijd groter, altijd wijder dan alles wat wij over God kunnen zeggen. God is grenzeloos. Voortbordurend op het ‘integrale’ denken van Ken Wilber beschrijft de theoloog Tilmann Haberer de sterk uitlopende vormen van geloven als stadia, elk met hun eigen kenmerken, begrenzingen en kwaliteiten. Zo kweekt hij begrip voor geloofsverschillen. Tegelijk biedt hij perspectief op een bevrijdende ontwikkeling die innerlijke en intermenselijke grenzen doorbreekt.

Haberer schetst de omtrekken van een integrale manier van spreken over God. Belangrijke thema’s van de klassieke geloofsleer – zoals schepping en Christus, zonde en opstanding – plaatst hij in dit bevrijdende perspectief. Hij kiest niet voor de soloreligieuze weg, maar pleit voor gemeenschapsvormen die inclusief en open zijn. Grenzeloos God is een pastoraal en persoonlijk boek dat laat zien hoe springlevend en verbindend geloof en theologie kunnen zijn. Vertaald door Piet van Veldhuizen.

Lees hier een gratis fragment.

Bestel Grenzeloos God alvast via Ongrond voor € 26,99 (excl. verzendkosten). Stuur een mail naar info@ongrond.nl met daarin uw naam en postadres en u krijgt eind mei dit boek toegestuurd (met nota) door Kloosterboekwinkel Wittem.

Bron: Skandalon/Kloosterboekwinkel Wittem

(Visited 362 times, 1 visits today)
Sluiten