Geschreven door 07:48 Actueel, Boeken

Leestip: ‘Hoogste bloei’

Onlangs is verschenen bij uitgeverij Mijnbestseller.nl het boek Hoogste bloei – Volledig mensworden/kans voor kerk en wereld van Frans Tettero.

Verdwijnt de kerk? Mens en samenleving hebben veel problemen. Er is grote behoefte aan menselijkheid, aandacht en zingeving. De kerken schieten tekort om uitzicht en steun te bieden. Zij zitten bovendien zelf in een crisis.

De auteur beschrijft – in heldere taal – dat het niet gaat om God of kerk als hoogste doel, maar om de mens. Kerkvernieuwing en wereldverbetering kunnen alleen slagen als we éérst met onszelf aan de gang gaan.

Hij ontvouwt een revolutionair Plan voor het opzetten van groepen
– voor jongeren: gericht op zelfkennis en persoonsontwikkeling,
– voor ouderen: gericht op persoonsontwikkeling en spiritualiteit.
De inhoud hiervan is ontwikkeld in een praktijk van vele jaren.
Verder nodigt hij alle kerken uit om minder te ‘verkondigen’ en meer te gaan ‘begeleiden’.

Een bijdrage aan kerkvernieuwing en een uitdagend perspectief voor pastores, gelovigen, kerkverlaters, psychotherapeuten, spirituelen en zinzoekers.

Boekgegevens
Zie https://kiezenvoorspiritualiteit.nl/onderwerpen/mijn-boek-hoogste-bloei/.

Over de auteur
Drs. Frans Tettero (1937) studeerde filosofie, theologie en andragologie. Hij is kloosterling en priester geweest, organisatieadviseur, docent en mystagoog. Ruim vijfentwintig jaar begeleidde hij groepen en individuen rond persoonsontwikkeling en spiritualiteit. Van hem verscheen bij dezelfde uitgever Kiezen voor spiritualiteit (2e druk 2018). Zie ook www.kiezenvoorspiritualiteit.nl.

(Visited 289 times, 1 visits today)
Sluiten