Geschreven door 08:11 Actueel, Verdieping • 18 Reacties

Liefde – en liefde alleen

Om mij heen vallen de generatiegenoten. Zelf heb ik geen idee hoe lang ik nog te gaan heb. Het kan zomaar ineens fout gaan. Maar zoals ik er nu voor sta zou ik ook nog een hele tijd te goed kunnen hebben. Daar heb ik zin in want ik voel mij, ondanks de onzekerheid, vreemd en diep gelukkig. Ik weet wel waarom. Steeds meer raak ik vervuld van liefde. Natuurlijk ervoer ik dat al maar de laatste tijd wordt dat besef steeds voller en rijker. Opnieuw is het tot mij doorgedrongen: het gaat alleen om de liefde. Wat een gloedvolle ervaring.

Ik heb geprobeerd dat inzicht in een gedichtje weer te geven. Het is een slecht, houterig gedicht, dat eigenlijk die betiteling niet verdient. Men zal het wellicht ook cliché noemen. Maar ik laat het staan in al zijn onbeholpenheid. Dichter kom ik toch niet bij het geheim.

Door: Wim Jansen | Foto: Filou van de Velde

Eén ding

Alleen
liefde
en liefde
alleen.

Laat de gedachte
niet zijn gedacht
die niet uit liefde
is geboren.

Laat niet het woord
gesproken zijn
dat niet uit liefde
is geboren.

Laat alles in mij
zwijgen
wat niet uit liefde
is geboren. 

Alleen
liefde
en liefde
alleen.

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Hij is emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg en was ook lange tijd werkzaam in het onderwijs, met name aan de Hogeschool Zeeland. Deze maand verschijnt zijn boek Brandend verlangen. Voor meer info: www.wimjansen.nu.

(Visited 833 times, 1 visits today)
Sluiten