Geschreven door 14:17 Agenda

Online leeskring commentaar Paus Gregorius de Grote op Hooglied

Marc De Kesel verzorgt vanaf volgende week woensdag 10 februari een online leeskring over het commentaar van Paus Gregorius de Grote op Hooglied. Het Hooglied mag dan een bundel ‘profane’ liefdesliederen zijn, voor de christelijke mystiek is het Hooglied het belangrijkste boek uit de Bijbel.

Het TBI organiseert een online leeskring over het Commentaar op Hooglied dat Paus Gregorius de Grote rond 600 schreef. Hiervan is een prachtige tweetalige editie verschenen (Latijn en Nederlands) met de prikkelende titel: ‘Je borsten zijn zoeter dan wijn’ (Damon, 2007). Deze titel is geenszins provocerend bedoeld, het is een letterlijk citaat uit het eerste vers van het Hooglied. Het commentaar dat Gregorius bij dit Bijbelboek schreef, is bijzonder verhelderend voor wie de vroege achtergrond wil proeven van onze rijke mystieke traditie.

Lezen, commentaar en discussie
Tijdens deze leeskring van zes bijeenkomsten wordt de tekst gelezen, becommentarieerd en in groep bediscussieerd onder leiding van Marc De Kesel. Marc De Kesel is directeur in- en externe zaken van het Titus Brandsma Instituut en bijzonder hoogleraar Theologie, mystiek en moderniteit aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. 

Aanmelden Leeskring
Deze TBI Leeskring start op woensdag 10 februari via Zoom van 13.30 – 14.30 uur en de vijf daarop volgende woensdagen (17, 24 februari en 3, 10, 17 maart 2021).

De kosten zijn €45,- voor alle zes de bijeenkomsten.
https://www.titusbrandsmainstituut.nl/nl/meld-je-nu-aan-voor-leeskring-gregorius-de-grote/

Beluister ter voorbereiding op de leeskring het interview dat Joop van der Elst had met Joost van Neer, de vertaler van het commentaar van Gregorius de Grote op het Hooglied.

https://soundcloud.com/joopvanderelst/joost-van-neer-gregorius-de-grote-je-borsten-zijn-zoeter-dan-wijn.

Bron: TBI

(Visited 176 times, 1 visits today)
Sluiten