Geschreven door 16:46 Boeken, slider

De ervaring van het niet-zelf – Een contemplatieve tocht

Onlangs is verschenen bij uitgeverij Samsara De ervaring van het niet-zelfEen contemplatieve tocht van Bernadette Roberts.

Bernadette Roberts is met haar ervaring en inzichten een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor hen die op zoek zijn naar mystieke ervaringen binnen de westerse tradities. De sobere bewoordingen en directheid waarmee zij haar ervaringen naar buiten brengt zijn verfrissend, indrukwekkend en inspirerend tegelijk.

De ervaring van het niet-zelf is het persoonlijke verslag van een tocht waarin alles is weggevallen wat de auteur met een zelf kan aanduiden. Nadat Roberts op 15-jarige leeftijd ontdekte hoe deze ervaringen passen in het grotere raamwerk van de christelijke contemplatieve traditie, leefde zij tien jaar in relatieve afzondering om eenheid met God te realiseren.

Bernadette Roberts (1931-2007) leefde in onze tijd en heeft een ervaring gehad die veel overeenkomsten vertoont met getuigenissen van bijvoorbeeld Meister Eckhart in het Westen of Sri Ramana Maharshi en Nisargadatta Maharaj uit de oosterse Advaita Vedanta-traditie. Dat maakt haar verhaal buitengewoon interessant.

Boekgegevens:
Auteur: Bernadette Roberts | Titel: De ervaring van het niet-zelfEen contemplatieve tocht | Uitgeverij: Samsara Books | ISBN: 978 94 92995 91 9 | Prijs: € 22,90 | Vertaald door: Maurice Jaconbs | Klik hier voor meer info of om het boek te bestellen

Bron: Samsara

(Visited 224 times, 1 visits today)
Sluiten