Geschreven door 13:09 slider • 9 Reacties

Het ultieme rustpunt

Beetje onrustig laatste tijd. Vele dingen die aan een mens zuigen. Beschamende vertoning presidentsverkiezingen VS. Corona en de maatregelen. De aanslagen. En persoonlijk: mijn ziekte, die zich de hele zomer heeft koest gehouden, speelt nu weer stevig op.
Er is maar één weg: de weg naar binnen. En aan het einde van die weg het volkomen zelfverlies in God/Liefde. Het punt van rust om alles aan te kunnen. In de onrust dient zich een gedichtje aan.

Door: Wim Jansen | Foto: Wim Jansen

Onrustig

Ik sluit mijn ogen
en betreed

jouw stille tuin
in mij

waarin ik mij
verlies,

mij in jou
achterlaat

en alles
is vervuld.

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Hij is emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg en was ook lange tijd werkzaam in het onderwijs, met name aan de Hogeschool Zeeland. In maart 2020 verscheen zijn boek O vader wij zijn samen geweest. Voor meer info: www.wimjansen.nu.

(Visited 636 times, 1 visits today)
Sluiten