Geschreven door 17:20 Actueel, slider • 6 Reacties

Altijd bedacht op God

Wat mij in deze levensfase steeds duidelijker wordt, juist door het lezen van Hawking, is de werkelijkheid van God. Ik kan het niet helpen. Dat ik in alles God zie, bedoel ik. Dat ik zo alert ben en dat al mijn antennes trillend gericht staan op God. Alles in mij lonkt naar God. En soms laat zij zich verleiden. Zoals in de weldaad van een zeer vroege morgen in tijden van hittegolf. 

Door: Wim Jansen | Foto: Wim Jansen

Ontmoeting

Water spiegelt morgenlicht.
Wind houdt zijn adem in.

Het gras is nevelnat
en zacht.

In de roerloze tuin
verschijn je mij

en kijkt me even aan
voorgoed

zoals de ree die ik vanmorgen zag
opduiken uit een bomenrand.

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Hij is emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg en was ook lange tijd werkzaam in het onderwijs, met name aan de Hogeschool Zeeland. In maart 2020 verscheen zijn boek O vader wij zijn samen geweest. Voor meer info: www.wimjansen.nu.

(Visited 529 times, 1 visits today)
Sluiten