Geschreven door 11:40 Keuze van de redactie, Opinie, slider • 4 Reacties

Intiem

Het moment tussen waken en slapen is van een bijzondere intimiteit met God of wat je God noemt. Ik denk dat ieder mens een diepere laag van rust, een soort bodem van vrede, in zijn ziel heeft die juist tijdens het ontwaken, nog vrij van gedachten en een ‘to do-list’, aan het licht kan komen. Ik ervaar het als een intense eenheid met een ‘jij’, die me ontvankelijk maakt voor schoonheid en liefde. Alleen in poëzie kan ik die mystieke bevinding enigszins benaderen.

Door: Wim Jansen

Ontwaken

Als ik langzaam ontwaak
vanuit een zoete, diepe slaap

lig ik nog lang in jou,
in jouw verstrengeling met mij
in mij.

Als ik langzaam ontwaak
in de geboorte van het licht

zie ik verwonderd om me heen
hoe mooi de wereld is
in jou.

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950) is theoloog, schrijver en dichter, aan christendom en religie voorbij – en uitgekomen bij de mystiek van de Liefde. Hij is emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg en was ook lange tijd werkzaam in het onderwijs, met name aan de Hogeschool Zeeland. In maart 2020 verscheen zijn boek O vader wij zijn samen geweest. Voor meer info: www.wimjansen.nu.

(Visited 584 times, 1 visits today)
Sluiten