Geschreven door 07:43 Agenda • 2 Reacties

Liefde in tijden van oorlog en ziekte

Op dinsdagavond 13 februari, de vooravond van Aswoensdag (in de christelijke traditie Vastenavond geheten), verzorgt Wim Jansen in de Kerk in Burgh-Haamstede een lezing over ‘Liefde in tijden van oorlog en ziekte’. Een wel zeer passend thema want dit jaar valt Aswoensdag samen met Valentijnsdag!

Liefde
In de boeken van Wim Jansen is de liefde, in al haar gestalten, steeds meer zijn hoofdthema geworden. De liefde is volgens hem het antwoord op de vraag naar de zin van het leven. Alle filosofie, religie, geloof, gebed, stilte en meditatie stromen uit in de liefde, zoals rivieren in de oceaan. De liefde is, dwars door het lijden, de bestemming waar de evolutie op uit loopt. De liefde is God.

Het roept vele vragen op. Wat betekent ‘God’ dan nog? Hoe zouden we anders kunnen denken over ‘God’ nu dat voor velen een leeg woord is geworden? GOD na God? Hoe kun je volhouden dat het om de liefde gaat in zo’n verschrikkelijke wereld als de onze? Hoe kan er liefde zijn in tijden van oorlog? Wat blijft er over van de liefde in tijden van ongeneeslijke ziekte, zoals Jansen daar zelf mee te maken heeft? Wat blijft er over van de liefde voorbij de dood?

Over Wim Jansen
Wim Jansen (1950), theoloog, schrijver en dichter, is gepensioneerd docent Levensbeschouwing aan het HBO en emeritus predikant van o.m. Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, meest recent: Brandend verlangen om op te gaan in God/Liefdemystiek van alledag (2021), samen met zijn geliefde Eliane Twee zwervers verliefd (2022) en in 2023 zijn bundel met liefdeslyriek ELIANE. Meer info over zijn achtergronden en andere publicaties: www.wimjansen.nu

Programma en praktische informatie
Een openhartig, bevlogen verhaal, gelardeerd met stiltes en mooie muziek,
over de liefde als het goddelijke vuur, waarvan wij allen de vonken zijn.

– 19.00 uur : inloop met koffie
– 19.30 uur – 20.30 : lezing en muziek

We besluiten de avond met een hapje en een goed glas wijn / fris.
Fijn als u erbij bent!

Opgave voor deze avond bij: ds. Jitse Scheffer – jitsescheffer.64@gmail.com
Locatie: Kerk in Burgh-Haamstede, Burghsering 33. De kerk is rolstoel toegankelijk en er is ringleiding aanwezig.
Entree: gratis
Na afloop: vrijwillige bijdrage  – naar draagkracht

Voor wie er 13 februari niet bij kan zijn: klik op deze link. Die avond zal er een live-video zijn van de lezing van Wim Jansen.

Bron: Kerkopschouwen.nl

(Visited 226 times, 1 visits today)
Sluiten