Geschreven door 10:02 Actueel

Podcast en lezing over ‘De yoga van Jezus’

José van der Loop heeft weer een nieuwe podcast gemaakt! Over de Yoga van Jezus, waarin ze ingaat op de overeenkomsten tussen Christelijke en Vedische tradities. Uit de leringen van Jezus kennen we onbegrensde liefde, zachtmoedigheid, de uitspraak ‘IK BEN DIE IK BEN’, en ‘de Vader en Ik zijn Eén’. Dit zijn leringen die we óók terugvinden in de Vedische geschriften. Bijvoorbeeld de non-dualistische Advaita, de weg van kennis en inzicht, of Bhakti yoga, dat is de weg van liefde, overgave en devotie.

Ook deze traditie is duidelijk terug te vinden in de Christelijke geschriften. En wat te denken van de parallel tussen de openingszin uit het Johannes evangelie ‘In den beginne was het Woord’, en de oervibratie AUM uit de Upanishads en andere Vedische- en yoga geschriften?

In deze podcast vertelt ze je graag meer over de yoga van Jezus, of wel de overeenkomsten tussen de Vedische en Christelijke tradities. Het geeft veel inzicht om deze tradities naast elkaar te leggen en de overeenkomsten te ontdekken.

Beluister hier de podcast: https://www.yogafilosofie.nl/blog/podcast-de-yoga-van-jezus

Wil je meer weten? Op donderdag 23 maart geeft ze ’s avonds een online lezing over ‘De yoga van Jezus’. Deze lezing organiseert ze in samenwerking met de Theosofische Vereniging. Meer informatie over de lezing vind je op haar website: https://www.yogafilosofie.nl/#agenda-online-lezingen

Over de lezing:
Wanneer: donderdag 23 maart van 19.30 – 21.30 uur
Waar: online via Zoom
Kosten: 15 euro – na betaling via Tikkie ontvang je een Zoom link
Aanmelden: kan via yogafilosofie@gmail.com

Welkom!

Bron: José van der Loop

(Visited 78 times, 1 visits today)
Sluiten