Geschreven door 13:03 Boeken

Niet-weten als levenshouding

Anno nu erkennen dat we nergens houvast kunnen vinden. Wat betekent dat voor de moderne mens?

De vraag naar het boek is nog steeds groot, vandaar dat de bestseller De stille stem van letterkundige en hovenier Jan Oegema wordt heruitgegeven. Met een voorwoord van Christien Brinkgreve en een nieuw nawoord van de auteur. Op vrijdag 11 juni verschijnt dit bijzondere en tijdloze boek bij uitgeverij Vesuvius, een imprint van VU University Press.  

Er wordt dit jaar meer dan ooit gewaarschuwd tegen de gevaren van polarisatie. Juist in deze tijd, waarin meningen en denkbeelden ongehinderd via sociale media worden uitgedragen en verspreid, lijkt een pas op de plaats van ongekende waarde. Wat zou er gebeuren als we onze mening opschorten en stil worden? Erkennen dat we niet weten? Sceptisch worden over etiketten, indelingen en stelligheid?

Jan Oegema beschrijft in deze nieuwe uitgave van De stille stem de ervaringen van mensen met zo’n open geest, zoals Abel Herzberg, Dag Hammerskjöld en Karen Armstrong. Wat ontvouwt zich in hun openheid ten aanzien van de wereld? Als iemand vertrouwd probeert te worden met de gedachte dat we geen houvast kunnen vinden? Wat betekent dat voor de moderne mens? Jan Oegema laat zien dat precies daar, in dat niet-weten, een bijzonder vertrouwen, een bijzonder mededogen, een bijzonder sterke liefde kan beginnen. 

De stille stem is voor iedereen die snakt naar ruimdenkendheid en vrijheid, openhartigheid en spontaniteit, nieuwgierigheid en experimenteerlust. Vanaf vrijdag 11 juni verkrijgbaar in de boekhandel voor € 19,95.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Bron: Vesuvius

(Visited 318 times, 1 visits today)
Sluiten